Wie zijn we?

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken cvba-so (afgekort als KLEMO) is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk, opgericht in 1938 en werd erkend door de Vlaamse Huisvestingmaatschappij (voorloper van de VMSW) onder het nummer 9540. De aandeelhouders zijn onder meer de besturen van Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek,  het provinciebestuur Antwerpen en het Vlaams Gewest. Deze gemeenten en steden vormen ook haar actieterrein. De maatschappij wordt bestuurd door een raad van bestuur. Heb je een vraag? Dan helpen onze medewerkers je graag verder!

Als sociale huisvestingsmaatschappij bouwt en verkoopt de maatschappij al meer dan 80 jaar sociale woningen. Ze werd opgericht in het interbellum door de traditionele zuilen (christelijke, socialistische en liberale). Zo werden sinds haar ontstaan ongeveer 1.400 sociale koopwoningen gerealiseerd tot op vandaag.

Voor 1976 bouwde de maatschappij enkel in het buitengebied rond Mechelen. De voorganger van SHM Woonpunt Mechelen bouwde de huurwoningen en de stad Mechelen zorgde zelf voor de koopwoningen in Mechelen.

Sinds een tiental jaren bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij ook in het centrum en de rand van Mechelen koopwoningen.

" Sinds haar ontstaan realiseerde KLEMO al bijna 1.400 sociale koopwoningen."

KLEMO treedt ook op als kredietbemiddelaar voor de sociale hypothecaire leningen van het Vlaams Woningfonds.

Alle info hierover vind je onder “lenen”.

Voor de aankoop van een sociale koopwoning kunnen kandidaat-kopers zich bij de maatschappij op een per gemeente geopende wachtlijst aanmelden. Enkel voor stad Mechelen zijn er 3 specifieke registers: Mechelen ‘intra muros’ (de historische stadskern binnen de omwalling), Mechelen ‘extra muros’ (het grondgebied voor de fusie van gemeenten) en Mechelen –fusiegemeenten (5 landelijke deelgemeenten van Mechelen). Hierover vind je meer onder “kopen”.

Je bent tijdens de openingsuren of na afspraak steeds welkom op ons kantoor.

Publicaties

Begin 2017 werd ons nieuwe beleidsplan goedgekeurd. Ben je benieuwd in welke richting onze neuzen staan, dan kan je dat hier nalezen.

 

Lees zeker ook het artikel over de voordelen van sociale koopwoningen: dé manier om een betaalbare en kwalitatieve woning te kopen.

Medewerkers

Tom Bridts
Directeur

Mare De Prins
Dossierbeheer -
Office Management

Kristof Penders
Projectcoördinator

Seppe Verlinden
Dossierbeheer - Projectondersteuning

Wim Paulussen
Boekhouding

Lucy Geens
Administratief medewerker

Raad van Bestuur

 • BLAVIER Fabienne
  Voorzitter
  Mechelen
 • HOREMANS Walter
  Bestuurder / Ondervoorzitter
  Berlaar
 • VAN ITTERBEECK Jan
  Bestuurder / Ondervoorzitter
  Sint-Katelijne-Waver
 • GLORIE Isabel
  Bestuurder
  Duffel
 • LAURIJSSEN Paul
  Bestuurder
  Nijlen
 • LEYZEN Sabine
  Bestuurder
  Lier
 • NEEFS Leo
  Bestuurder
  Willebroek
 • SCHUEREMANS Hilde
  Bestuurder
  Bonheiden
 • VERCAMMEN Nick
  Bestuurder
  Putte
 • VOLCKAERTS Stefaan
  Bestuurder (raadgevende stem)
  Heist-op-den-Berg

De directeur woont als niet-stemgerechtigd secretaris de vergaderingen van de raad van bestuur bij. Het directiecomité bestaat uit de voorzitter, de twee ondervoorzitters en de directeur.